حمام رهنان زمان حاج ‌آقا‌محمد رهنانی یا حاج ‌آقامحمد ماربینی (منطقه ماربین شامل 58 پارچه آبادی بوده که رهنان یکی از این آبادی‌هاست) حاکم وقت اصفهان در دوران زندیه ساخته شده است. حاج‌ آقا‌محمد اصالتا از اهالی رهنان بود و تصمیم گرفت گرمابه‌ای باشکوه و هم‌سنخ گرمابه‌های دیگر اصفهان در زادگاه خود بنا کند.

این حمام از دو قسمت حمام بزرگ و حمام کوچک تشکیل شده است که در میان محلی‌ها به «حمام دوقولو» نیز معروف است و بدین صورت آقایان و بانوان می‌توانستند به‌صورت هم‌زمان و کاملاً جدا، از فضای حمام استفاده کنند.

به این ترتیب که حمام بزرگ از غروب آفتاب تا طلوع آفتاب در اختیار آقایان بوده و در طول روز در اختیار خانم‌ها قرار می‌گرفت. حمام کوچک نیز برعکس عمل می‌کرد. درهای ورودی هم کاملا از یکدیگر جدا و در دو معبر متفاوت بنا شده است.

در برخی از حکایات نیز آمده که حمام کوچک در دوران صفویه ساخته شده و در دوره زندیه و به‌دست حاج‌آقامحمد توسعه یافته و حمام بزرگ به آن اضافه شده است.

نور و گرمای حمام از نورگیرهایی تأمین می‌شده که در سقف به کار رفته است. در این نورگیرها از عدسی‌های مقعرمانند استفاده شده که باعث انتقال گرمای خورشید به داخل حمام و همچنین پرتوافشانی نور خورشید می‌شده و روشنی فضای داخلی حمام را تأمین می‌کرده است. گرم‌ترین نقطه حمام، گرم‌خانه‌بزرگ است که در آن دو شاه‌نشین تعبیه شده است.

تزئینات و اشکال به‌کاررفته در این اثر و پوشش کاشی دیوارها که نیمی کاشی و نیمی آهک است، همراه با تابش ملایم نور خورشید که از نورگیرهای طاق می‌تابد، چشم‌اندازی آرام‌بخش و دل‌انگیز را پیش روی مردمانی که برای تن‌شویی و آرامش روان به گرمابه می‌آمده‌اند، می‌گشوده است.

آدرس:

برای رسیدن به رهنان باید از میدان دروازه تهران، به‌سمت غرب و در امتداد خیابان امام‌خمینی و از قسمت زیرین پل دوطبقه تازه‌احداث‌شده بر روی این خیابان برانید. بعداز طی مسافتی به خیابان شریف می‌رسید. در انتهای خیابان شریف، میدان رهنان و خیابان ابوذر قرار دارد که این حمام زیبا در انتهای این خیابان قرار گرفته است.


هتل آفتاب اصفهان، میزبان میهمانان نصف جهان

تلفن رزرو سریع و مستقیم: 03135510600




رزرو هتل اصفهان