. ساخت مسجد رحیم خان در سال 1290 هجری قمری آغاز شد و در سال 1304 هجری قمری به اتمام رسید. جالب است بدانید که علت نامگذاری مسجد رحیم خان به این دلیل است که این بنا به وسیله محمد رحیم خان که در روزگاران دور، بیگلر بیگی اصفهان بود به پایان رسید. گردشگران در ابتدایِ بازدید از این بنای تاریخی می‌توانند از کتیبه سر در شرقی مسجد دیدن کنند که با خط ثلث سفید بر رویِ کاشی خشتی حک شده است.

از جمله نوشته‌هایی که بر روی این کتیبه آورده‌اند می‌توان به نام ناصرالدین شاه و ظل السلطان و محمد رحیم خان و همینطور برادران وی محمد کریم خان و محمد حسین خان اشاره کرد. حین تماشایِ کتیبه راهی بازدید از ایوان جنوبی مسجد رحیم خان شوید و از دیگر کتیبه‌های آن که با خط نستعلیق سفید اشعاری نوشته است را ببینید.

این اشعار نوشته شده توسط معمار مسجد به نام آقا جوئی و نویسنده آن به نام حسن خان انجام شده است که قدمت آن به سال 1304 هجری قمری می‌رسد. در کنار بازدید از کتیبه‌ی ایوانِ مسجد رحیم خان، می‌توانید به تماشایِ دیگر یادگاری‌های این بنا که محراب آن است، بروید. این محراب زیبا با کاشی‌های بسیار زیبایی تزیین شده‌اند که کتیبه‌هایی نیز دارند. با قدم زدن در اطراف این محراب نوشته‌هایی نظرتان را جلب می‌کند که آیات قرآنی با خطی زیبا بر روی کاشی خشتی دیده می‌شود.

در ادامه بازدید از مسجد رحیم خان می‌توانید از قسمت مرکزی شبستان که در زیر گنبد دل نما قرار دارد، دیدن کنید. کف گنبد خانه‌ی آن با کاشی‌های فیروزه‌ای تزیین شده‌اند که با خشت خام فرش شده است. ناگفته نماند که این مسجد جلوه‌های دیگری هم دارد که شامل قسمت دالان‌ها، شبستان شمالی و غربی می‌شود. پس از بازدید کامل از مسجد رحیم خان، برای رفتن به دلِ تاریخ پیشنهاد می‌کنیم گشتی در بازارچه رحیم خان که در ضلع شمالی مسجد است، بزنید.

آدرس : اصفهان، خیابان طالقانی، خیابان مسجد رحیم خان


هتل آفتاب اصفهان، میزبان میهمانان نصف جهان

تلفن رزرو سریع و مستقیم: 03135510600




رزرو هتل اصفهان