راههاي دسترسی:

در 65 کیلومتري شهر سنندج و در مسیر سنندج – مریوان روستاي نگل در کردستان جز قطب هاي گردشگري این استان محسوب می شود و این منطقه ي گردشگري روستایی است که در بخش کلاترزان شهرستان سنندج در کردستان نیز واقع می باشد.

براي دسترسی به روستاي نگل در کردستان باید به 65 کیلومتري شهر سنندج که در مسیر سنندج حسن » از جنوب آن می گذرد. این روستا از طرف شمال به کوه « شوشیر » ◌ٔ – مریوان قرار دارد نیز بروید. این روستا در میان دره اي قرار دارد و رودخانه از غرب و جنوب غربی به ،« کوره میانه » و کوه « کانی چرمو » از شمال غربی به دره ،» قژاکان » از جنوب به کوه ،« پل چرمو » از جنوب شرقی به کوه ،« عالی محدود می شود. این منطقه زمستان هاي بسیار سرد و تابستان هاي بسیار معتدلی را دارا می « رسنی دره » و از شمال شرقی به « کاچول » دره باشد.

بطوز مختصر برخی از جاذبه هاي نگل اشاره می کنیم: قرآن نگل: معروفترین جاذبه این روستا است. درباره روستا و نسخه خطی قرآن نگل داستان ها و حکایات بسیار جالبی گفته می شود که شنیدنشان خالی از لطف نیست. داستان پیدا شدن این قرآن و پیدایش روستایی به قدمت اسلام بسیار شنیدنیست. می گویند که حدود هزار سال قبل، یک چوپان از آبادي هاي اطراف گوسفندانش را براي چرا به یک دره اي با صفا برده بود.
گوسفندان مشغول چرا بودند و چوپان هم در گوشه اي مشغول استراحت کردن .به ناگاه گلی بسیار زیبا و خوش آب و رنگ توجه این چوپان را به خود جلب می کند و چوپان براي چیدن آن از زمین بر می خیزد. این چوپان تلاش می کند تا گل را به طور کامل و بدون هیچگونه آسیبی از خاك بیرون بکشد. همین امر باعث پدیدار شدن چاله اي در خاك می شود. در این هنگام، یک صندوقچه در زیر این گودال پدیدار می شود که چوپان به تنهاي از پس بیرون کشیدن آن بر نمی آید. این چوپان اهالی روستاي خود را به این دره می کشاند و همه با هم صندوقچه را که حامل یکی از ارزشمن ترین گنجینه هاي خطی و تاریخی کشور است از دل خاك بیرون می کشند. از این پس اهالی روستا، این مکان را مقدس می شمارند و یک مسجد را در آن مکان احداث می کنند.

پس از احداث این مسجد، رفته رفته اهالی روستا خانه هایشان را هم به این مکان انتقال می دهند و روستاي نگل شکل می گیرد. قرآن نگل بر پوستی مانند پوست آهو و به زبان کوفی نگاشته شده است. قرآن نگل در داخل مسجد تاریخی این روستا نگه داري می شود. بنا به عقیده مردم این روستا و برخی کارشناسان، این قرآن مبارك در زمان خلیفه سوم نگاشته شده است و جزء 4 نسخه اي از قرآن است که در آن زمان به مناطق مختلف دنیا (که یکی از آن ها ایران بود) فرستاده شده است.

جنس کاغذهاي این قرآن از چرم (پوست آهو) و رنگ آن قهوه اي است. این نسخه با خط کوفی نوشته شده و توسط آب طلا اعراب گذاري و تزئین شده است. نقوش گیاهی زیبایی هم در حاشیه هاي قرآن نگل مشاهده می شود. طول این قرآن بزرگ که به تازگی مرمت و بازسازي خوبی هم بر روي آن صورت گرفته است، 38 سانتی متر و عرض آن 21 سانتی متر است.

این نسخه خط ارزشمند در طول تاریخ بارها به سرقت رفته است. اما خوشبختانه هر بار دوباره پیدا شده و به روستاي نگل بازگردانده شده است.موزه نگل: در سال 1392 با توجه به همکاري اداره کل میراث فرهنگی و گردشگري استان کردستان موزه اي به همین نام تاسیس شد که شامل دو بخش قرآنی و مردم شناسی بود.

در واقع می توان گفت با تاسیس این موزه که اولین موزه روستایی کشور نیز محسوب می شد، روستاي توریستی نگل از لحاظ گردشگري تکمیل شد و همه اجناس موزه را مردم به صورت خود جوش تهیه و به موزه نگل اهدا کرده اند که شامل کلیه اقلام معیشتی و فرهنگی منطقه از 50 تا در مسیر صعود به قله : « چال ئاو » 200 سال پیش بوده و از زیورالات گرفته تا اجناس و ابزار کشاورزي و منزل و …را شامل می شود. دریاچه طبیعی 5 کیلومتري این روستا قرار دارد و می تواند گزینه مناسبی براي استراحت در روزهاي گرم سال باشد.

آبشار قه لوه زه: در مسیر / در 1 « کوره میانه » قرار دارد که در تمام فصول سال جاري است و از آب « قه لوه زه » آبشاري زیبا و بلند به نام « کانی چه رمو » و در دره « کوره میانه » روستاي نگل به قله برف هاي دامنه قله تغذیه می شود. تپه قلعه گاه: تپه می خان و قلعه دي یه ر، از جمله تپه هاي باستانی موجود در روستاي نگل هستند. پل بزرگ و قدیمی روستاي نگل: در زمان حکومت امان الله خان اردلان والی سنندج و همزمان با بناي مسجد دارالاحسان سنندج و به دلیل ارادت ویژه اي که او به نگل و قرآن موجود در آن داشته، ساخته می شود. سمت جنوب روستاي نگل در کردستان بروید و قلعه ي معروف به قلعه یزدگرد سوم را هم میتوانید ببینید همچنین در 5 کیلومتري روستاي نگل از دریاچه سد نگل هم دید کنید.

براي کسانی که انرژي بالایی دارند پیشنهاداتی نظیر پیاده روي در طبیعت بکر اطراف رودخانه و همچنین کوهنوردي در ارتفاعات کوه کوره میانه هم می تواند گزینه هاي بسیار مناسب باشند. بهترین فصل سفر به این روستا، فصل هاي بهار و تابستان هستند، اگر در فصل بهار به این منطقه سفر کنید زیبایی ها و سرسبزي منطقه بدون شک خاطرات خوشی را برایتان رقم خواهد زد.

منبع : صد جائی که در ایران باید دید / جمع آوري و تالیف: کورش مقصودي


هتل آفتاب اصفهان، میزبان میهمانان نصف جهان

تلفن رزرو سریع و مستقیم: 03135510600




رزرو هتل اصفهان