راههاي دسترسی:

شهري تقریبا در جنوب ایران و پس از شهرهاي یزد و رفسنجان کرمان در گذشته اسامی مختلفی مثل کارمانیا ،کارمانا،کرمانیا، گواشیر،کجاران و …نامیده می شده است. و به دلیل موقعیت خاص تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی خود همیشه به عنوان یکی از مهم ترین مراکز گردشگري و توریستی ایران مطرح بوده و پنجمین شهر تاریخی ایران است.برخی از دیدنیهاي این شهر عبارتند از: حمام گنجعلی خان: گنجعلی خان فرد مهمی بود و از سال 975 تا 1004 شمسی (همزمان با حکومت شاه عباس صفوي) حاکم شهر کرمان بود. او براي رفاه مردم شهر سازه هاي زیادي را بنا کرد که حمام نیز یکی از آن ها است .این مورد از جاذبه هاي کرمان حدود 11000 متر مربع وسعت دارد و شامل بخش هاي مختلفی از جمله حمام، مسجد، آب انبار، گرم خانه و … می شود. با توجه به اهمیت تاریخی و ویژگی هاي معماري سازه در تاریخ اردیبهشت ماه سال 1347 ، نامش در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

جالب است بدانید که تا قرن اخیر و سال 1316 مردم براي استحمام به این جا مراجعه می کردند سرانجام در سال 1347 مورد بازسازي قرار گرفت و به موزه مردم شناسی تبدیل شد. بازار وکیل: این قسمت از بازار توسط اسماعیل خان وکیل الملک (پسر فتحعلی خان نوري) ساخته شده است. او پیشکار شاهزاده ( ولیعهد محمد میرزا) بود و یکی از بزرگ ترین تاجران شهر کرمان. مجموعه وکیل که داراي کاروان سراي وکیل، بازار وکیل، حمام وکیل، مسجد وکیل و آب انبار وکیل است تنها بخشی از سازه هاي اوست. بازار وکیل داراي تمامی پارامترهاي بازاري ایرانی است و یکی از دیدنی ترین بخش هاي بازار کرمان است.

گنبد جبلیه: گنبد جبلیه یکی از اسرار آمیزترین جاذبه هاي کرمان است و هنوز سرگذشت آن مشخص نیست. برخی می گویند که در اواخر دوره ساسانی احداث شده و در اوایل دوران پس از اسلام مرمت گردیده است، گروهی دیگر آن را به سلجوقیان نسبت می دهند. علاوه بر تاریخ نا معلوم کاربري اولیه گنبد جبلیه هم بر ما روشن نیست و معلوم نیست که ابتدا آتشکده بوده یا مقبره بزرگان دین زرتشت و روایت دیگري نیز می گوید سید محمد تباشیري در آن دفن شده است.

در هر حال گنبد جبلیه به گنبد گبري نیز معروف است و در سال 1383 تبدیل به موزه سنگ شد. باغ فتح آباد: از جاذبه هاي کرمان که متعلق به دوران قاجاریان است می توان به باغ عمارت فتح آباد یا بیگلر بیگی اشاره کرد. فاصله آن تا مرکز شهر 25 کیلومتر بوده و در سال 1381 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. در توضیحات آن لازم است بگوییم که وسعت باغ 13 هکتار است که 1500 مترش را ساختمانی به سبک ایرانی اروپایی ساخته اند. انعکاس ساختمان در حوض زیباي جلویش بسیار با شکوه است و می توانید عکس هاي زیبایی را این جا بگیرید. از بخش هاي مختلف آن می توان به ساختمان اصلی اشاره کرد که دو طبقه است و داراي طاق نماهایی در اطراف می باشد، براي ساختش از خشت خام و ملات استفاده شده است.

موزه حکام کرمان، اتاق نقاشی، عمارت چهار فصل و زمین هاي کشت داروهاي گیاهی از بخش ها دیگر این جاذبه هستند. بازار کرمان: یکی از مهم ترین جاذبه هاي کرمان یا هر شهر و کشوري که به سفر می کنیم بازار است. محلی که می توان با فرهنگ مردم منطقه بیشتر آشنا شد و صنایع دستی آن ها را تهیه کرد تا همیشه یادگاري از این سفر داشته باشیم یا آن ها را به عنوان سوغاتی به دوستان و آشنایان مان هدیه دهیم. بازار کرمان علاوه بر ویژگی هاي بالا نوعی جاذبه تاریخی نیز محسوب می شود.

تاریخ ساخت قسمت عمده آن به قرن هشتم باز می گردد و در فهرست آثار ملی کشور نیز ثبت شده است. این جا طولانی ترین راسته بازار ایران است و می توانید ساعت ها در کوچه و پس کوچه هایش گردش کنید. بیش از 60 درصد دیدنی هاي شهر به نحوي به بازار متصل شده اند. باغ هرندي: این مورد از جاذبه هاي کرمان در سال 1290 قمري توسط محمد رضا خان عدل السلطان از نظامیان رده بالاي کرمان ساخته شد. 23 سال بعد ابوالقاسم هرندي باغ 25 هزار متري را به مبلغ 40 هزار تومان خریداري کرد. رضاخان در مسیر سفر تبعیدي خود چند روزي را این جا توقف کرد که از دلایل شهرتش شد. سال ها بعد یعنی سال 54 مالک باغ را به وزارت فرهنگ و هنر اهدا کرد. مدتی از آن براي ساختمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکري شهر استفاده می شد و اما در حال حاضر دو موزه سازهاي سنتی و باستان شناسی در طبقات اول و دوم عمارت ساخته شده اند.

مانند دیگر دیدنی هاي شهر ،باغ هرندي هم سال 1354 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. موزه مردم شناسی زرتشتیان : این جا تنها موزه مردم شناسی زرتشتیان در سراسر جهان بوده و در سال 1380 ساخته شده است. تا قبل از آن بناي مجموعه آتشکده اي متعلق به منزل مسکونی جهانگیر اشیدري (ساخته شده در سال 1303 خورشیدي) بود. موزه در حال حاضر 8 هزار متر مربع وسعت دارد و داراي بخش هاي مختلفی از جمله سالن کنفرانس، ساختمان آموزشی، سالن اجتماعات، کتابخانه، مرکز کامپیوتري و مرکز پشتیبانی است. داخل مجموعه اشیایی متعلق به
زرتشتیان با قدمت حدود 200 سال نگهداري می شوند. علی رغم این که نامش در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده در حال حاضر در شرایط خوبی نگهداري نمی شود.

مسجد جامع کرمان: که با اسم مسجد جامع مظفري نیز شناخته می شود بیش از 700 سال قدمت دارد .طبق اسناد موجود مسجد خارج شهر ساخته شده بود و با گذشت سال ها و بزرگ تر شدن منطقه شهري داخل شهر قرار گرفته است. نام مظفري برگفته از مبارزات محمد مظفري میبدي با قوم جرمان اوغان است. او نذر کرده بود که اگر زنده ماند مسجدي را به یادگار بسازد. مسجدي چهار ایوانی با کاشی کاري هایی تماشایی. در طول صده هاي گذشته مسجد بارها خسارت دیده و بازسازي شده است اما آثار عمده به جا مانده بر روي دیوارهاي آن متعلق به شاهرخ در زمان شاه عباس صفوي و تقی خان درانی در دوران زندیه است. در سال 1315 نام این مورد از جاذبه هاي کرمان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. مسجد ملک،یخچال زریسف،تخت دریا قلی بیک،باغ شازده ماهان، قبرشاه نعمت الله ولی ،ارگ راین، ارگ بم، کلوت ها،سرو سیرچ و… از جاذبه هاي دیگر و دیدنی کرمان و اطراف آن هستند. بهتر است در فصول غیر گرم و ترجیحاً در بهار به کرمان و اطراف ان سفر کنید.

منبع : صد جائی که در ایران باید دید / جمع آوري و تالیف: کورش مقصودي


هتل آفتاب اصفهان، میزبان میهمانان نصف جهان

تلفن رزرو سریع و مستقیم: 03135510600




رزرو هتل اصفهان