مناره چهل دختران اصفهان یکی از پنج مناره قدیمی و تاریخی ایران محسوب می‌شود و به نوعی با هویت‌ترین مناره کتیبه‌دار منفرد اصفهان شناخته می‌شود. تاریخ احداث این بنای تاریخی با توجه به آجر نوشته‌های روی مناره به سال 501 هجری قمری بر‌می‌گردد که مقارن با دوره پادشاهی سلطان محمدبن‌ ملکشاه سلجوقی است.

این مناره تاریخی و کهن در سومین سال پادشاهی سلطان محمد‌‌بن ‌ملکشاه در منطقه کلیمیان استان  اصفهان احداث شد که در آن روزگاران اصفهان به عنوان پایتخت سلسله سلجوقیان محسوب می‌شده است. مناره تاریخی چهل دختران در تاریخ 15 آذر 1314 هجری شمسی با شماره ثبت 231 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید

کتیبه های مناره چهل دختران اصفهان

پنجمین مناره کهن و قدیمی ایران دارای 3 کتیبه است که یکی از کتیبه‌ها با خط نسخ و 2 تا از آن‌ها با خط کوفی حکاکی شده است. مناره آجری چهل دختران که جز مکانها و جاهای دیدنی اصفهان است، در محله جویباره اصفهان قرار دارد و به صورت میله‌ای مدور به ارتفاع حدودا 30 متری بنا شده است.

اولین کتیبه این مناره رفیع آجری به خط کوفی با آیات ۲، ۳ و ۴ از سوره طه مزین شده است و کتیبه دیگر این مناره شامل عبارات مذهبی به خط نسخ است که تحت تاثیر شرایط بیرونی قسمت‌هایی از این عبارات از بین رفته است. کتیبه سوم هم به خط کوفی تاریخ 501 هجری قمری را نمایش می‌دهد. بسیاری از باستان‌شناسان و پژوهشگران ارزش اصلی کتیبه‌های مناره چهل دختران را معطوف به خط نسخ آن می‌دانند.

مناره چهل دختران یا گارلند

بسیاری از افراد ساکن اطراف این مناره به آن گارلند هم می‌گویند. چرا گارلند؟! در پاسخ  به این سوال باید گفت در اوایل قرن بیستم یک فرد مسیحی به نام گارلند در یکی از خانه‌های نزدیک مناره چهل دختران اصفهان سکونت داشته است

به عنوان مبلغ انگلیسی پروتستان مذهب محسوب می‌شده است. گارلند کاملا به زبان فارسی تسلط داشت و زمان زیادی در این منطقه و در کنار مناره زندگی می‌کرده است. او به تبلیغ آئین مسیحیت برای یهودیان اصفهان مشغول بوده است و در این راستا افراد زیادی از یهودیان اصفهان به مسیحیت روی آوردند. گارلند پس از مرگ در آرامگاه مربوط به ارامنه به خاک سپرده شد و عمارت محل سکونت او به عمارت گارلند شهرت یافت.

آدرس :

اصفهان، میدان قدس، خیابان سروش


هتل آفتاب اصفهان، میزبان میهمانان نصف جهان

تلفن رزرو سریع و مستقیم: 03135510600




رزرو هتل اصفهان